Duurzaamheid

 Verantwoord genieten van wijn

Een duurzaam festival

Amsterdam Wine Festival staat voor positief duurzaam en verantwoord genieten van wijn. Daar doen we alles aan. Want om op deze manier smaakt je glas wijn nog lekkerder.

ZERO-PLASTIC FESTIVAL

Tijdens Amsterdam Wine Festival wordt uitsluitend gewerkt met glaswerk. Elke bezoeker krijgt bij binnenkomst 1 glas, waar hij/zij tijdens het event de verschillende soorten wijn uit kan nuttigen. Bij de verschillende wijn barren wordt water aangeboden in glazen flesjes.

Zo dicht mogelijk bij de bron

Samenwerken met wijnboeren die liefde hebben voor hun land. Van alle wijnen is bekend waar ze vandaan komen en hoe deze tot stand zijn gekomen. Er zijn steeds meer biologische en natuurwijnen te vinden op het festival!

Afvalscheiding

Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat al het glas, karton en restafval wordt gescheiden. Hierdoor kunnen verschillende materialen weer een nieuw leven krijgen.

Foodtrucks

No More Waste. Ook de producten van de foodtrucks worden geserveerd op biologisch afbreekbare disposables gemaakt van duurzame grondstoffen. Dat eet toch een stuk lekkerder.

Food line-up

Het eten past perfect in het plaatje van de wijnlanden. We zorgen voor een mooie balans waarin vegan en vegetarisch eten hoog in het vaandel staat.

Help mee en pak de fiets

55% van de bezoekers van Amsterdam Wine Festival komt met de fiets en 20% met het openbaar vervoer.

Alles op vaste stroom

Stroom is een belangrijk onderdeel van een festival. Wij werken alleen op vaste stroom, diesel aggregaten zal je bijvoorbeeld absoluut niet tegenkomen.

Heb jij ideeën of aanvullingen?

Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen. Wij horen graag van je hoe we ons festival kunnen verbeteren!

Meld je aan voor de AWF nieuwsbrief!